Saturday, March 14, 2020

My daily routine. For your good health.

GOOD HEALTH ><
 Regular use of raw vegetables and fruits plays an important role in relieving depression and stress.  Although traditional nutritionists emphasize eating certain fruits and vegetables 5 times daily, when it comes to stress and depression, sufferers can add to their diet.  Raw vegetables and fruits directly affect the human mood.  The reason for this is that cooking, roasting and heating vegetables can result in the loss of many important nutrients inside them. In New Zealand, 400 adults aged 18 to 25 participated in a study because people of that age were exposed to vegetables and  Fruits eat less and have a higher chance of depression.  The study participants were divided into two groups, given raw and cooked vegetables and fruits.  In addition, their lifestyle, sleep, exercise, economic conditions, and physical health were also taken into account. Factors such as those who consumed raw fruits and vegetables directly and improved mood and reduced depression.  No significant changes were observed when eating cooked vegetables and fruits. Doctors recommend that you eat darker leafy vegetables, carrots, cucumbers, apples, kiwi, bananas, fresh berries and truffles.  Those whose benefits are Muslim, then their benefit is that they reduce body irritation and keep diabetes away.         Translate in Hindi.                                  अच्छा स्वास्थ्य> <

  कच्ची सब्जियों और फलों का नियमित उपयोग अवसाद और तनाव से राहत दिलाने में महत्वपूर्ण भूमिका निभाता है।  हालांकि पारंपरिक पोषण विशेषज्ञ रोजाना 5 बार कुछ फल और सब्जियां खाने पर जोर देते हैं, जब तनाव और अवसाद की बात आती है, तो पीड़ित अपने आहार में शामिल कर सकते हैं।  कच्ची सब्जियां और फल सीधे मानव मनोदशा को प्रभावित करते हैं।  इसका कारण यह है कि खाना पकाने, भूनने और सब्जियों को गर्म करने से उनके अंदर कई महत्वपूर्ण पोषक तत्वों की कमी हो सकती है।  न्यूजीलैंड में, 18 से 25 वर्ष की आयु के 400 वयस्कों ने एक अध्ययन में भाग लिया क्योंकि उस उम्र के लोग सब्जियों और फलों के संपर्क में थे और कम खाते हैं और उनमें अवसाद की संभावना अधिक होती है।  अध्ययन प्रतिभागियों को दो समूहों में विभाजित किया गया था, उन्हें कच्ची और पकी हुई सब्जियां और फल दिए गए थे।  इसके अलावा, उनकी जीवनशैली, नींद, व्यायाम, आर्थिक स्थिति और शारीरिक स्वास्थ्य पर भी ध्यान दिया गया।  ऐसे कारक जो सीधे कच्चे फल और सब्जियों का सेवन करते थे और मूड में सुधार और अवसाद को कम करते थे।  पकी हुई सब्जियों और फलों को खाते समय कोई महत्वपूर्ण परिवर्तन नहीं देखा गया।  डॉक्टर सलाह देते हैं कि आप गहरे रंग की पत्तेदार सब्जियां, गाजर, खीरा, सेब, कीवी, केला, ताजा जामुन और ट्रफल खाएं।  जिनके लाभ मुस्लिम हैं, फिर उनका लाभ यह है कि वे शरीर की जलन को कम करते हैं और मधुमेह को दूर रखते हैं।               
                       .                                                                

                                                                 
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